Voormalig Bitcoin Critic zegt nu dat Bitcoin essentieel is voor elke beleggingsportefeuille – Waarom?

Inigo Fraser Jenkins, portefeuillestrateeg en mede-onderzoekshoofd van Bernstein Research, is na twee jaar van kritiek eindelijk van mening veranderd over de waarde van Bitcoin.

Jenkins, die ooit zei dat Bitcoin in geen enkele beleggingsportefeuille thuishoorde, heeft zijn standpunt herzien en verklaard dat elke belegger zou moeten overwegen om Bitcoin aan zijn portefeuille toe te voegen.

„Ik ben van gedachten veranderd over de rol van Bitcoin in de assetallocatie“, zei Jenkins in een notitie aan zijn klanten.

De opmerkingen kwamen toen Bitcoin de recordhoogte van 2017 overtrof, net onder de $20.000, na een rallytocht die kort voor de derde halvering in mei begon. Bitcoin heeft nu een winst van 160% op jaarbasis geboekt als een van de best presterende digitale activa, vooral in de tweede helft van 2020.

Coronavirus Pandemic Shifted Dynamics In Favor Of Bitcoin

Jenkins zei dat zijn veranderde perspectief niet alleen gebaseerd is op de lopende Bitcoin-rally. Verschillende factoren omringen zijn nieuw gevonden respect voor de topmunt in de crypto-markt. Ten eerste zei hij dat het Coronavirus een grote rol heeft gespeeld in het veranderen van de dynamiek ten gunste van Bitcoin.

Het beleid op het gebied van het milieu, het niveau van de schuldenlast en de toegenomen diversiteit aan opties hebben Bitcoin zeer aantrekkelijk gemaakt als troef.

Niet alleen introduceerde de pandemie een onmiskenbare correlatie tussen bitcoin en andere waardeopslagplaatsen, maar het toonde ook de onafhankelijke regeneratie van bitcoin en de voorkeur voor voorraden en edelstenen.

De fiscale expansie van fiatvaluta verhoogde de kans op inflatie en meer belastingen, in een periode waarin het aanbod van Bitcoin gehalveerd werd.

Volgens Jenkins zullen deze factoren de vraag naar Bitcoin doen toenemen, maar er is een addertje onder het gras, omdat er een mogelijkheid is dat deze vraag de stijgende waarde van Bitcoin zou kunnen belemmeren, en het zal de betrokkenheid van de overheid met zich meebrengen.

De grotere rol die overheden waarschijnlijk zullen spelen in economieën maakt Cryptos potentieel aantrekkelijker.

Hij stelde dat de crypto-markt baat heeft bij de manier waarop de gecentraliseerde controle van de overheid op bredere economische beslissingen van invloed is op ¹de valuta en de inflatieº. Dezelfde factor die cryptokringen aantrekkelijker zou kunnen maken, zou echter ook tegen hen kunnen werken.

„Dezelfde krachten kunnen de crypto ook tegenwerken. Als ze de uitvoering van het beleid in de weg staan, kunnen de regeringen proberen ze te beteugelen“.

De beste aantrekkelijke kwaliteiten van cryptokringen hebben bewezen een ergernis te zijn voor beleidsmakers. Daarom, „Cryptos hebben een plaats in de asset allocatie…. zolang ze legaal zijn.“

Jenkins: Hodl Bitcoin

Hij voegde er verder aan toe dat Bitcoin in drie jaar tijd is veranderd en dat de volatiliteit ervan aanzienlijk is afgenomen, waardoor het aantrekkelijker is geworden als waardeopslag. Jenkins adviseert beleggers om Bitcoin toe te voegen aan hun portefeuille en deze voor een lange periode vast te houden. Ze moeten de Bitcoin bezitten als het gemiddelde maandelijkse rendement hoger is dan 3%.

Echter, in het licht van de recente rally zei de onderzoeker dat Bitcoin een lichte terugval kent, maar dat lange termijn houders zich geen zorgen hoeven te maken.