In de voetsporen van BitMEX: Binance lanceert Bitcoin-Collateralized 125x Futures Contract

Binance heeft zich weten te vestigen als een van de meest vertrouwde en toonaangevende cryptocentrische valuta-uitwisseling in het veld.

Een van de redenen hiervoor is dat het bedrijf niet stopt met het bouwen van nieuwe producten. Van het regelmatig aanbieden van nieuwe cryptocurrency’s tot staking, en het bouwen van nieuwe handelskenmerken, het lijkt erop dat er altijd wel iets overkomt bij Binance.

De laatste toevoeging is iets waar BitMEX bekend om staat – Bitcoin-collateralized futurescontract met extreem hoge leverage.

Binance biedt 125x BTC-Collateralized Futures Contracten aan.

Binance Futures – het leveraged trading platform van Binance, heeft de lancering van het BTC/USD Coin-M perpetual contract aangekondigd.

De handel begon op 11 augustus om 7:00 uur (UTC). Het spannende en nieuwe aan dit type contract is dat het Bitcoin als onderpand gebruikt in plaats van USDT, zoals de andere contracten die momenteel op Binance Futures bestaan.

De beschikbare hefboomwerkingsniveaus waarmee gebruikers kunnen handelen zijn tot 125x, wat extreem hoog is. Het contract is zeer vergelijkbaar met dat van BitMEX, dat ook een Bitcoin Loophole-collateralized structuur gebruikt.

De handelsinterface van het nieuwe contract is hetzelfde als die van andere futurescontracten op Binance Futures, maar in plaats van het invoeren van het gewenste USDT-bedrag, moeten gebruikers nu „contracten“ toevoegen waarbij één contract gelijk is aan 100 USD.

Wat is een Perpetual Futures-contract?

Zoals CryptoPotato uitlegt in een gedetailleerde Binance Futures handelsgids, is er een groot verschil tussen eeuwigdurende en reguliere contracten.

Reguliere termijncontracten vervallen op een bepaald moment. In tegenstelling tot deze contracten hebben eeuwigdurende contracten geen vaste vervaldatum – traders kunnen ze naar believen openen en sluiten wanneer ze dat nodig achten.

Elders heeft Binance Futures ook een leaderboard gelanceerd, waar handelaren hun strategieën, winsten, posities en totale winst kunnen delen. Gebruikers kunnen ze volgen en hun portefeuille spiegelen als de deelnemer besluit om deze te delen.