Goldman Sachs maakt Bitcoin-product klaar voor klanten – BTC stuitert boven $ 58K

Crypto-activa zullen ergens in het tweede kwartaal beschikbaar zijn voor Goldman Sachs-investeerders, suggereert commentaar van een inkomende senior executive, geciteerd door CNBC.

Volgens een nieuw mediabericht zullen Bitcoin ( BTC ) en sommige altcoins binnenkort beschikbaar zijn voor klanten van Goldman Sachs.

De commentaren van een interview met Mary Rich, wereldwijd hoofd van digitale activa voor de private vermogensbeheerdivisie van de bank, bevestigden woensdag de plannen van de bank om crypto-activa aan investeerders aan te bieden.

Goldman Executive: Crypto-toegang komt binnen „op korte termijn“

Door deze verhuizing wordt Goldman de tweede grote geldschieter die de wereld van cryptocurrency opent voor zijn klanten, en het komt weken na een baanbrekende zet van Morgan Stanley .

″ We werken nauw samen met teams in het hele bedrijf om manieren te onderzoeken om doordachte en gepaste toegang tot het ecosysteem te bieden aan particuliere vermogensklanten, en dat is iets dat we op korte termijn verwachten te bieden, ”aldus Rich.

De uitrol van Morgan Stanley staat gepland voor april, en Goldman zal later in het tweede kwartaal plaatsvinden. Beide banken hebben het potentieel om grote hoeveelheden nieuw kapitaal in het Bitcoin-ecosysteem te brengen via deelname aan cryptogerichte fondsen.

Rich ging verder en benadrukte de vraag als een drijvende kracht achter de beslissing van Goldman.

„Er is een contingent van klanten die naar dit actief kijken als een hedge tegen inflatie, en de macro-achtergrond van het afgelopen jaar heeft daar zeker een rol in gespeeld“, voegde ze eraan toe.

„Er is ook een groot contingent klanten die het gevoel hebben dat we op de een of andere manier aan het begin van een nieuw internet staan ​​en op zoek zijn naar manieren om aan deze ruimte deel te nemen.“

Zoals veel grote banken heeft Goldman dit jaar zijn toon op Bitcoin veranderd, uitgaande van een solide scepticus om het fenomeen te omarmen – merkbaar in tegenstelling tot centrale banken inclusief de Federal Reserve van de Verenigde Staten .

„Uiteindelijk zullen ze te bieden hebben bitcoin diensten voor iedereen,“ Morgan Creek Digital mede-oprichter Anthony Pompliano commentaar .

BTC / USD krijgt een onmiddellijke boost na een crash

Bitcoin-prijsactie reageerde hartelijk op het nieuws en passeerde opnieuw $ 58.000 nadat woensdag in slechts enkele minuten een flitscrash van meer dan $ 2.000 veroorzaakte.

Zoals CoinTelegraph meldde, blijven analisten zich minder zorgen maken over het gebrek aan momentum, wijzend op solide fundamentals en de noodzaak om overbelaste posities uit te schudden voordat ze naar het hoogste punt ooit slijpen.

$ 68.000 en $ 73.000 zijn aandachtspunten voor een mogelijke uitbraak.