Bitcoin, guldpriser sjunker när Trump berömmer „stora aktiemarknadsnummer!“

En korrigering av priserna på guld och silver sammanföll med en nedgång på 3,45% i Bitcoin eftersom priset sjönk under $ 11 500.

Efter en spännande veckoslut som såg priset på Bitcoin ( BTC ) över $ 12 000-märket för andra gången denna månad, har den digitala tillgången tappat fart och sjunkit under $ 11 500

Den tidigare motståndsnivån på 11 800 dollar har återigen misslyckats med att fungera som stöd, och i skrivande stund har Bitcoin Lifestyle: s pris sjunkit under $ 11 600 för att testa det stigande trendlinjesupportet till $ 1150.

Bitcoin oförmåga att upprätthålla över $ 12.000– $ 11.800-zonen kommer när priset på guld korrigerade 3,6% och sjönk under dess högsta tid till 1,950 $. Priset på silver sjönk också med 6,85%, vilket är den första betydande återgång sedan det nådde en höjdpunkt 2020 på 29,85 dollar den 7 augusti.

Priset korrelationen mellan Bitcoin och guld är en ofta diskuterat ämne bland analytiker och genom juli priset åtgärder mellan de två följde varandra till nya toppnoteringar. Därför är det inte förvånande att Bitcins pris nu korrigeras tillsammans med guld och silver.

Samtidigt visade de amerikanska marknaderna en stark öppen, med S&P 500 i morse upp med nio poäng och Dow Jones industriella genomsnitt upp med 300. Detta kommer efter att president Donald Trump undertecknade en verkställande order som utvidgade federala pandemilättnadsförmåner till översvämda och arbetslösa amerikaner .

“Stora aktiemarknadsnummer!” presidenten tweetade också idag, vilket sammanföll med marknadens öppningsrally.

Marknaderna förväntar sig mer ekonomisk stimulans från Fed

Förra veckan innebar en uppdelning av förhandlingarna mellan amerikanska lagstiftare att arbetslöshetsförmånerna upphörde, liksom ett moratorium för uppehållstillstånd, och vissa analytiker fruktade att detta skulle tynga marknaderna negativt.

Medan guld, silver och Bitcoin verkar ha nått en tillfällig topp, kan investerare tolka Trumps verkställande ordning och den förväntade andra fasen av ekonomisk stimulans som ett tecken på att Federal Reserve kommer att fortsätta stärka ekonomin tills pandemin avtar.

Huruvida detta är tillräckligt starkt för att uppmuntra investerare att tappa sina häckar i guld, silver och Bitcoin ska avgöras.